Het button-element is ideaal om links te creëren op je website. Je kan met een button bijvoorbeeld linken naar andere pagina's op je website, naar een externe website of naar een e-mailadres. Door het gebruik van buttons kun je het voor bezoekers makkelijker maken om bepaalde pagina's te bereiken of contact met je op te nemen.

Stap 1

Ga naar de Editor.

Stap 2

Sleep het element Button vanuit de linkerkant van het scherm naar je pagina.

Stap 3

Je ziet dat je tekst in de button kan typen. Plaats hier relevante tekst die aangeeft waar de button naartoe linkt. Klik op Link instellen om de button een link te geven.

Stap 4

Je hebt verschillende opties voor de button. Deze kan naar een pagina, product of bericht op je eigen website gelinkt worden, naar een externe webpagina of naar een e-mailadres, een telefoonnummer of WhatsApp gelinkt worden om contact op te nemen.

Intern

• Pagina: de button linkt naar een van de pagina's binnen je eigen website.
  • Product: kies een product uit je webshop en maak een button die naar dit product linkt.
  • Bericht: een link naar een bericht op je website die gemaakt is via het Blog-element.

Webpagina

Een link naar een externe pagina. Zorg hierbij dat het website-adres van de pagina klopt en vink de optie link openen in nieuw venster aan. Als bezoekers dan op de button klikken opent de website in een nieuw tabblad, waardoor bezoekers ook nog jouw website open hebben staan.

Contact

• E-mail: Plaats de button goed zichtbaar op je website en link deze naar een e-mailadres. Zo kunnen bezoekers binnen één klik in contact komen met je via mail.
  • Telefoon: ideaal als je graag wil dat bezoekers gemakkelijk telefonisch contact met je op kunnen nemen. Typ hier je telefoonnummer en bezoekers kunnen binnen één klik telefonisch contact opnemen.
  • WhatsApp: vul hier je telefoonnummer in en laat bezoekers contact met je opnemen via WhatsApp.

Bestand

Een link naar een bestand. Als bezoekers dan op de button klikken dan wordt het bestand automatisch gedownload en opgeslagen op de computer van de bezoeker.

Vergeet de instellingen niet op te slaan!

Stap 5

Na het instellen van de link, heb je de mogelijkheid om de stijl van de button te veranderen. Dit die je door middel van de stijl knop aan de rechterkant van de werkbalk.

• Kleur: de kleur van de button
  • Icoon: je kan een icoon aan je button toevoegen. JouwWeb biedt een groot aantal iconen aan die gratis te gebruiken zijn.
  • Stijl: Hierbij heb je de keuze uit normaal, kader en 3D-effect. Normaal is een volledig gekleurde button, bij kader heeft de button allen een gekleurde omlijning en bij 3D-effect krijgt de button meer diepte.
  • Formaat: het formaat kun je instellen op klein, normaal of groot.
  • Ronding: dit is de ronding van de hoeken van de button. De button kan vierkant zijn, de hoeken kunnen een kleine afronding hebben of rond zijn.
  • Volledige breedte: als je deze optie aanvinkt zal de button net zo groot worden als de breedte van je kolom.

Tip: je kunt ook een link aan teksten toevoegen op je website of social media knoppen toevoegen die ook weer voor extra links zorgen.