Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk gevonden worden in Google. Een bedrijfsvermelding draagt hier aan bij. Je kan een vermelding aanmaken via je Google account, maar wij helpen je hier graag bij.

Stap 1

Ga via Editor naar Instellingen.

Stap 2

Klik op Bedrijfsvermeldingen.

Stap 3

Om de vermelding aan te maken klik op Verbinden met Google Mijn Bedrijf. Je wordt doorgestuurd naar je Google account.

Stap 4

Log in je Google account in. Heb je nog geen Google account, maak deze dan aan. Google zal je vragen om Webador/JouwWeb toegang te geven. Klik op Toestaan

Stap 5

Je Google account is nou gekoppeld. Klik op Doorgaan.

⚠  Let op: Als je al een bedrijfsvermelding aan hebt gemaakt in je Google account kan je niet nog een bedrijfsvermelding aanmaken via JouwWeb.

⚠  Let op: Je kunt een bedrijfsvermelding alleen verwijderen als je bedrijf nog niet geverifieerd is door Google. Is je bedrijf wel al geverifieerd, dan kun je deze ook niet meer verwijderen.

Stap 6

Als al je gegevens correct zijn ingevuld, klik je onderaan op Bedrijfsvermelding aanmaken

Stap 7

Nadat de bedrijfsvermelding is aangemaakt, moet deze worden goedgekeurd door Google. Klik hiervoor op Verificatie Aanvragen

Stap 8

Je wordt opnieuw meegenomen naar je Google account. Hier zie je nu de nieuw aangemaakte bedrijfsvermelding, klik hierbij op Geverifieerd worden. Volg de stappen voor het verifiëren van de vermelding. Wees geduldig, de verificatie kan even op zich laten wachten.

Stap 9

Heb je alle gegevens gecheckt? Vergeet niet om op Voltooien te klikken om de bedrijfsvermelding te publiceren.

Je bedrijfsvermelding is nu klaar! Het kan even duren voordat Google de bedrijfsvermelding overneemt in de zoekresultaten. Ook is het afhankelijk van de SEO waar en wanneer de bedrijfsvermelding wordt getoond. Ga dus ook aan de slag met SEO om je vindbaarheid te verbeteren.

⚠  Let op: Als je aanpassingen wil doen aan de bedrijfsvermelding moet je dit via je Google account doen, dit kan niet via JouwWeb.