Ja, dat kan! Je kan deze producten toevoegen aan een pagina die afgeschermd is met een wachtwoord. Dit wachtwoord stel jij als beheerder van de webshop in en alleen bezoekers die het juiste wachtwoord invullen, hebben toegang tot deze pagina. Hierdoor kunnen alleen geselecteerde klanten een bestelling plaatsen.

Dit is bijvoorbeeld handig als je producten zowel aan consumenten als aan zakelijke klanten aan wil bieden. De kans is namelijk groot dat je zakelijke klanten een andere prijs aan wil bieden dan consumenten. Of misschien wil je bepaalde producten enkel aanbieden aan een exclusieve groep klanten.

Stap 1

Voeg een nieuwe pagina toe en kies hierbij voor Extra instellingen. Vervolgens kun je de optie Wachtwoordbeveiliging inschakelen. Je kan het gewenste wachtwoord voor de pagina instellen en ook bepalen welke melding bezoekers te zien krijgen als ze deze pagina proberen te bereiken.

Heb je al een bestaande pagina die je hiervoor wil gebruiken? Scherm deze dan af met een wachtwoord.

Stap 2

Het is belangrijk dat de producten die op deze pagina staan, afgeschermd worden voor Google. Anders kunnen deze namelijk nog wel via Google gevonden worden en hierdoor alsnog door iedereen besteld worden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Voeg een nieuw product toe of bewerk een bestaand product. Een bestaand product kun je bewerken door via de Editor naar Webshop > Producten te gaan en hier het product wat je wil bewerken aan te klikken.

Stap 3

Ga naar het tabblad Geavanceerd. Schakel hier de optie Zichtbaar in Google uit. Als je deze optie dus uitschakelt dan zal het product niet gevonden worden via zoekmachines en ook niet via de zoekfunctie op je website (mits je deze interne zoekfunctie aan hebt staan).

Stap 4

Je hebt nu een afgeschermde pagina gemaakt. Hierop kunnen producten geplaatst en ingesteld worden zodat ze niet op een andere manier gevonden kunnen worden. Je kan het wachtwoord van deze pagina nu gaan delen met je klanten. En alleen deze (exclusieve) groep kan dan de producten bestellen!