Het Tabel-element kun je op je pagina plaatsen om bijvoorbeeld een prijslijst of menukaart te maken.

Stap 1

Ga naar de Editor

Stap 2

Sleep het element Tabel naar je pagina.

Stap 3
Je kunt nu kiezen voor verschillende stijlen. Als je klikt op het element verschijnt er linksboven een klein menu. Rechts hierin staat Stijl. Als je hierop klikt kun je voor één van de drie stijlen kiezen en daarbij aanvinken of je een header (titelbalk) wil of niet.

Stap 4
Hierna heb je de mogelijkheid om extra rijen en kolommen toe te voegen, en natuurlijk ook om deze te verwijderen. Dit kun je doen door in de tabel te klikken met de rechtermuisknop. Hierna verschijnt er een menu waarin je deze opties kunt kiezen. Dit menu is te zien in de afbeelding hieronder.

Als je alle gegevens ingevuld hebt is je tabel succesvol geplaatst op je website!

Ook interessant: Kolommen-element.

Geavanceerd: gebruik HTML binnen tabel

Let op: voor deze stap is basiskennis van HTML nodig.

Je kunt de tekst binnen een cel opmaken met bijvoorbeeld vetgedrukte tekst of ergens een link van maken. Dat kan door gebruik te maken van HTML-tags. Pas na het sluiten van de bewerk modus van de tabel worden de opmaak zichtbaar.

Bijvoorbeeld deze tabel:

Resulteert in: