Een bestaande domeinnaam kun je niet kosteloos veranderen; wij hebben de kosten daarvoor reeds gemaakt.
Mocht je toch een andere domeinnaam willen gebruiken, dan is er een mogelijkheid om toch je domeinnaam te wijzigen. Je kunt namelijk een extra domeinnaam aanschaffen. De kosten hiervan zijn € 20 per jaar, maar omdat je de oude domeinnaam laat vervallen is dit maar eenmalig.

Een voordeel van het aanschaffen van een extra domeinnaam is dat bezoekers die naar je oude domeinnaam gaan vanzelf op je nieuwe domeinnaam terecht komen. Zo verlies je geen bezoekers en kunnen ze wennen aan de nieuwe domeinnaam.

Wanneer de nieuwe domeinnaam eenmaal online en bij iedereen bekend is, kun je de oude domeinnaam zelf annuleren. Als je dit binnen een jaar doet betaal je dus slechts eenmalig € 20 en niet op jaarbasis.

Je kunt je domeinnaam zelf wijzigen via:

Stap 1: Maak een extra domeinnaam aan

De extra domeinnaam kun je op dezelfde manier registreren als eerdere domeinnamen. Je doet dit via je "Mijn Abonnement"-pagina. In het artikel 'Domeinnaam vastleggen' lees je stap voor stap hoe je een domeinnaam toevoegt.

Stap 2: Maak de extra domeinnaam de "Primaire" domeinnaam

Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je je oude domeinnaam kunt annuleren. In het artikel  'Kan ik de actieve domeinnaam wijzigen?' wordt uitgelegd hoe je de actieve domeinnaam kunt wijzigen.

Stap 3: Annuleer de inbegrepen/ oude domeinnaam

Wanneer de nieuwe domeinnaam eenmaal online en bij iedereen bekend is, kun je de oude domeinnaam annuleren. Als je dit binnen een jaar doet betaal je dus slechts eenmalig € 20 en niet op jaarbasis.

Ga naar 'Mijn Sites' en klik op de betreffende abonnementspagina door op het rode label te klikken. Klik op 'beheer domeinnamen' om de oude domeinnaam te annuleren. Klik op de knop met de 3 stippen rechts bij je oude domeinnaam. Klik daarna op 'annuleren'.

Je domeinnaam is gewijzigd!

De oude inbegrepen domeinnaam zal vanaf de volgende verlenging niet meer verlengd worden. Deze is tot die tijd nog beschikbaar. De nieuwe domeinnaam zal na die datum in je abonnement komen te staan als "inbegrepen domeinnaam".

Let op: Zorg dat je ons tijdig de oude domeinnaam verwijderd. Dus binnen een jaar na aanschaf van de extra domeinnaam. Mocht het niet lukken dit zelf te doen, dan kun je altijd een mail sturen naar support@jouwweb.nl.

Let op: De nieuwe domeinnaam zal tot de volgende verlenging datum in je abonnement staan als "Extra domeinnaam" Hier zal ook bij staan dat deze €20 per jaar kost. Wanneer je de oude domeinnaam hebt geannuleerd zal dit automatisch omgezet worden waardoor je geen €20 per jaar hoeft te betalen maar slechts eenmalig.