Het kan zijn dat je na het versturen van een e-mail de volgende automatisch reactie krijgt. Dit bericht vertelt je dat je e-mail niet verzonden is, omdat de spam-systemen denken dat het om een spam-bericht gaat.

Deze mail begint met "this is the mail system at host mail.jouwweb.nl" en ziet er als volgt uit:

Je kunt aangeven dat dit niet correct is. Zo leert de spam-filter de volgende keer een betere beslissing te nemen.

Stap 1

Klik eerst op de link onderin de e-mail.

Stap 2

Op deze pagina klik je vervolgens op de Not Spam knop.

Stap 3

Probeer nu nogmaals te mailen. Dit zal niet direct effect hebben, maar wel zorgen dat het systeem op korte termijn beter leert je mail te verzenden.

Tip: Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden om je mail te koppelen aan een externe mailpartij, neem dan eens een kijkje naar het volgende artikel.