Ja, je kunt een website tijdelijk offline zetten. Deze functie is voornamelijk handig om te gebruiken als je bijvoorbeeld nog aan je website aan het werken bent, maar toch al een domeinnaam wil vastleggen.
Je kunt het ook gebruiken als je onderhoud aan je website wil uitvoeren als onderhoudsmodus of "under construction".

Stap 1

Om te beginnen open je de Editor en klik je op Instellingen.

Stap 2

Bij Algemeen zie je de optie Offline modus staan. Deze optie is op dit moment uitgeschakeld. Wanneer je deze inschakelt zal je website offline komen te staan. Je website is bij het inschakelen van de Offline modus niet bereikbaar voor bezoekers.

Stap 3

Je hebt hierbij nog meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld zelf een titel kiezen, welke melding je bezoekers te zien krijgen wanneer ze de website proberen te bezoeken en welke achtergrondkleur de offline pagina moet zijn.

Ook kun je ervoor kiezen om je website wel met een wachtwoord toegankelijk te maken. Wanneer je de optie Toegang met wachtwoord inschakelt kun je zelf een wachtwoord kiezen.

Voorbeeld:

Vergeet als je klaar bent je wijzigingen niet op te slaan. Wanneer je de website weer online wil zetten kun je via dezelfde stappen de offline modus weer uitschakelen!