Je kunt je e-mail pas instellen nadat je domeinnaam-registratie is voltooid en je een e-mailbox hebt aangemaakt.

Hieronder wordt uitgelegd hoe je e-mail instelt in Gmail. Wil je de mail instellen op je telefoon of tablet? Zie dan ook de instructies voor Gmail App op iOS en Gmail App op Android.

Bekijk ook eens de instructies van andere e-mailprogramma's.

Let op: Gmail haalt maar eens per kwartier / half uur je e-mail op. Dus e-mail zal niet altijd direct binnenkomen.

Stap 1

Ga naar Gmail.com

Stap 2
Klik op het tandwieltje en vervolgens op "Alle Instellingen bekijken".

Stap 3
Ga vervolgens naar het tabblad Accounts en klik dan bij E-mail bekijken uit andere accounts op Een e-mailaccount toevoegen.

Stap 4

Er zal een nieuw venster geopend worden, vul hier het e-mailadres in waar je de e-mail van wilt instellen en klik op Volgende.

Stap 5

Bij de volgende stap zullen de meeste gegevens al ingevuld zijn, maar de volgende zaken moet je wellicht zelf aanpassen:

• Gebruikersnaam is het volledige e-mailadres (bijv. info@jouwdomein.nl)
  • Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox (en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf).  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.
  • De POP-server is mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!) en poort 995.
  • Let op: kies Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten, anders zullen alle mails uit je mailbox verdwijnen en alleen nog in Gmail te vinden zijn!
  • Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald is aangevinkt.

Wanneer alles klopt klik je op Account toevoegen.

Let op: zorg dat er geen spatie achter de POP-server staat. Gmail haalt deze spatie niet weg, en geeft vervolgens aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden.

Stap 6

Je krijgt daarna de vraag of je ook wilt kunnen verzenden als dat e-mailadres, als je dit wilt vink je Ja aan en klik je op Volgende.

Stap 7

In de volgende stap vul je jouw naam in en klik je op Volgende stap.

Stap 8

Vervolgens zullen de meeste gegevens al weer ingevuld zijn, maar de volgende zaken moet je wellicht zelf aanpassen:

• De SMTP-server is mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!) en poort 587.
  • Gebruikersnaam is het volledige e-mailadres (bijv. info@jouwdomein.nl)
  • Vink Beveiligde verbinding via TLS aan.

Wanneer alles klopt klik je op Account toevoegen.

Stap 9

Als laatste stap wordt er een mail naar je e-mailadres gestuurd met een link en een code. Ga naar webmail.jouwweb.nl en log in.

Klik op de gestuurde link of kopieer de code naar het bijbehorende vakje en klik op Controleren. Het e-mailadres zal nu toegevoegd zijn.

Wanneer alles gelukt is dan kun je nu direct mail ontvangen en versturen.