Kan jeg endre domenenavnet mitt?

Kostnader for domenenavn påløper ved registrering, noe som betyr at eksisterende domenenavn ikke kan endres gratis. Hvis du imidlertid vil bruke et annet domenenavn, kan du registrere et ekstra.

Når det nye domenenavnet ditt er på nett og i bruk, kan vi fjerne det gamle domenet for deg. Se vanlige spørsmål på prissiden vår for mer informasjon om kostnadene ved å registrere et ekstra domenenavn.

En fordel med dette valget er at besøkende som bruker det gamle domenenavnet ditt, automatisk blir videresendt til det nye. På denne måten mister du ingen trafikk, og de besøkende får tid til å venne seg til det nye domenet ditt.

Hvis du vil registrere et ekstra domenenavn, følger du trinnene i denne artikkelen: Registrer et domenenavn. Når du har registrert domenet, kan du kontakte oss.

Du kan endre domenenavnet ditt selv:

Trinn 1 – Opprett et ekstra domenenavn

Det ekstra domenenavnet kan registreres på samme måte som tidligere domenenavn via siden Mitt abonnement. I artikkelen "Registrer et domene" kan du lese trinn for trinn hvordan du legger til et domenenavn.

Trinn 2 – Gjør det ekstra domenenavnet til det "primære" domenenavnet

Dette er et viktig trinn for å sikre at du kan si opp det gamle domenenavnet ditt. Artikkelen "Kan jeg endre det aktive domenenavnet?" forklarer hvordan du endrer det aktive eller primære domenenavnet.

Trinn 3 – Si opp det inkluderte/gamle domenenavnet

Når det nye domenenavnet er på nett og kjent for alle, kan du si opp det gamle domenenavnet. Hvis du gjør det innen ett år, betaler du derfor bare én gang og ikke årlig.

Gå til Mine nettsteder og klikk på den aktuelle abonnementssiden ved å klikke på den røde etiketten. Klikk på Administrer domener for å si opp det gamle domenenavnet. Klikk på knappen med de 3 prikkene til høyre for det gamle domenenavnet ditt. Klikk deretter på Avbryt.

Domenenavnet ditt er endret!

Det gamle inkluderte domenenavnet blir ikke fornyet ved neste fornyelse. Det vil fortsatt være tilgjengelig frem til da. Det nye domenenavnet vil vises i abonnementet ditt som "inkludert domenenavn" etter den datoen.

⚠ Merk: Sørg for at du sletter det gamle domenenavnet i tide, innen ett år etter at du har kjøpt det ekstra domenenavnet. Hvis du ikke kan gjøre dette selv, kan du alltid kontakte kundestøtteteamet vårt.

⚠ Merk: Det nye domenenavnet vil være oppført i abonnementet ditt som "ekstra domenenavn" frem til neste fornyelsesdato. Når du har sagt opp det gamle domenenavnet, blir dette konvertert automatisk, slik at du ikke trenger å betale en ekstra avgift per år for det domenenavnet.

Was this article helpful?