Als je een domeinnaam bij een andere webhost hebt ondergebracht, en hebt gekoppeld aan JouwWeb, dan kun je toch gebruik maken van je eigen zakelijke e-mailadres die is inbegrepen bij ons Pro- en Business-pakket. Daarvoor moet je enkele DNS-wijzigingen doorvoeren.

Overigens raden wij aan om de domeinnaam te verhuizen naar JouwWeb. Je hebt dan namelijk geen extra kosten, omdat de domeinnaam al gratis is inbegrepen in het Pro- en Business-pakket.

DNS-gegevens wijzigen

Wil je toch een e-mailadres aanmaken voor een gekoppelde domeinnaam, zorg dan dat de DNS-instellingen van je domeinnaam zijn geconfigureerd op basis van de instellingen hieronder:

Naam
Type
Waarde
leeglaten OF @
MX
mail.jouwweb.nl
leeglaten OF @
TXT
v=spf1 include:_spf.jouwweb.nl ~all
jouwweb._domainkey
CNAME
website-rendering._domainkey.jouwweb.nl

Let op: Bevatten je DNS-instellingen al een TXT-record dat begint met "v=spf1"? Pas dan dat record aan en voeg "include:_spf.jouwweb.nl" eraan toe.

Mailbox aanmaken

Zodra je de DNS-gegevens bij je andere webhost aangepast hebt, zoals hier boven beschreven, kun je de mailbox maken binnen JouwWeb. Ga hiervoor na je abonnementspagina

Vervolgens klik je op + E-mailadres aanmaken en op de volgende pagina op Controleer DNS.

Als de DNS-gegevens juist ingesteld zijn, zal er een groen vinkje verschijnen. Daarna kun je jouw mailbox maken via + E-mailadres toevoegen.