Let op: Voor onderstaand voorbeeld is Microsoft Outlook 365 gebruikt, maar de configuratie werkt voor alle versies sinds Outlook 2007. Het kan wel zijn dat de afbeeldingen niet helemaal overeenkomen met wat je hier ziet, maar het zou vergelijkbaar moeten zijn. Probeer anders ook de configuratie met behulp van de algemene e-mailinstellingen.

De stappen hieronder werken pas zodra je domeinnaam-registratie is voltooid, je ontvangt daarover een e-mail van ons. Ook moet je al een e-mailbox hebben aangemaakt.

Hieronder wordt uitgelegd hoe je jouw mailbox kunt instellen in Microsoft Outlook.

Stap 1

Open Outlook en voer je e-mailadres in. Vervolgens klik je op doorgaan en dan op geavanceerde instellingen.

Voor Mac-gebruikers:

Klik op het wereldbol icoontje links bovenin en klik op E-mailaccount toevoegen.

Stap 2

Kies voor de optie om je e-mailadres via IMAP te configureren.

Stap 3

Vul de volgende gegevens in:

• Gebruik voor zowel inkomende als uitgaande server mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!)
  • Inkomende e-mail (IMAP) is poort 143
  • Gebruik als versleutelingsmethode STARTTLS. Voor zowel inkomende als uitgaande e-mail.
  • Uitgaande e-mail (SMTP) is poort 587
  • Vink de optie voor Beveiligd wachtwoordverificatie niet aan

Klik daarna op Volgende.

Stap 4

In de volgende stap geef je aan dat je mails gesynchroniseerd mogen worden.

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.

Stap 5

Nu gaat Outlook je e-mail account instellen.
Let op: dit kan best even duren!

Daarna is de mail ingesteld in Outlook en kun je berichten gaan versturen en ontvangen.