Wanneer je meer foto's toe wil voegen op je website om in één oogopslag je werk te tonen, dan kun je gebruik maken van het fotoalbum.

Stap 1

Ga naar de Editor

Stap 2

Sleep het element Fotoalbum vanuit de linkerkant van het scherm naar je pagina.

Stap 3

Klik op Beheer foto's om foto's aan het album toe te voegen of om foto's te verwijderen.

Klik vervolgens op upload afbeelding om afbeeldingen vanuit de bestanden op je computer te selecteren.

Je kan klikken op Upload afbeelding voor het uploaden van een nieuwe afbeelding, kiezen voor Een bestaand album of direct vanuit je documenten afbeeldingen verslepen

Stap 4

Gebruik het tandwielicoon helemaal rechts om wat zaken in te stellen.

• Het aantal foto's dat je op één pagina wil tonen: albums met meer dan 48 foto's worden door middel van meerdere pagina's weergegeven.
    Indien jouw album meer foto’s bevat maken wij automatisch subpagina’s aan (bijvoorbeeld 1 - 2 - 3 - 4), zodat bezoekers ook de andere delen van het album kunnen zien.
  • Formaat: het formaat van de foto's kan ingesteld worden op klein, middel of groot. Dit is het formaat van de voorvertoning van het foto-album.
  • Schalen: Je kan kiezen voor bijsnijden of passend maken. Bij bijsnijden worden de foto's bijgesneden, zodat het allemaal vierkanten zijn. Bij passend maken worden de foto's verkleind totdat ze in de tegel van de voorvertoning passen.
  • Bijschrift tonen heeft betrekking op de bestandsnamen, die je zelf kan aanpassen via Beheer foto's.

Tip: wil je meerdere foto-albums op je website weergeven? Sleep het Fotoalbum-element dan meerdere keren op je website en voeg bij ieder album andere afbeeldingen toe.

Extra Tip: Op onze blog staat uitgebreid beschreven hoe jij aan de beste gratis afbeeldingen komt: Zo kom je aan gratis afbeeldingen voor je website.

Ook interessant: Diavoorstelling-element en Afbeelding-element.