We bespreken hier de Website-instellingen. Je vindt deze door in het menu op Instellingen te klikken.

Binnen het formulier vind je aan de linker kant vijf tabbladen:

Algemeen

De volgende instellingen kun je aanpassen in het tabblad Algemeen:

• Website-titel: Geeft hier de titel van de hele website op. Deze wordt achter iedere pagina naam weergegeven.
  • Website-adres: Een webadres kan niet zomaar veranderd worden, maar het is op een aantal manieren wel mogelijk.
  • Website icoon: Upload een vierkante afbeelding. Dit dient als zogenoemde 'favicon'. Dit icoon komt bovenaan internetbrowsers te staan, naast je website-titel.
  • Website categorie: Dit heeft inhoudelijk geen effect op je website.
  • Taal: Geef de taal van je website aan naar één van de vele beschikbare talen. Hiermee worden de standaard woorden en zinnen op je website vertaald naar de door jou gekozen taal.
  • Mobiele balk: De mobiele balk maakt het voor bezoekers gemakkelijker om met je in contact te komen.
  • Zoekfunctie:
  • Cookie melding: Stel in of bezoekers van je website een cookie melding krijgen te zien en deze dienen te accepteren.
  • Offline modus: Je website staat standaard online. Schakel deze optie uit om de website tijdelijk offline te zetten. Je kunt een tekst plaatsen of eventueel toegang met wachtwoord activeren.

Beheerders

Hier kan je zien wie er toegang hebben tot je pagina. Ook kan je de rol van deze mensen bekijken en in hoeverre zij aanpassingen aan de website kunnen doen.

Domeinnamen

Bekijk hier alle actieve domeinnamen binnen het account. Je kan hier zien sinds wanneer deze domeinnamen actief zijn. Je kan de domeinnamen beheren via Mijn abonnement.

Mailboxen

Hier zie je een overzicht van de emailadressen en doorstuuradressen die je hebt geregisteerd. OOk kan je zien hoe vol deze mailboxen zijn. Je kan de mailboxen beheren via Mijn abonnement.

Geavanceerd

De volgende instellingen kun je aanpassen in het tabblad Geavanceerd:

• Redirects: Stel een redirect in van een oud website-adres naar een nieuw website-adres.
  • Kruimelpad op subpagina's: Een kruimelpad laat de bezoekers zien via welke pagina's zij een bepaalde subpagina hebben bereikt. Zoals Home -> Pagina -> Subpagina
  • Submenu in zijbalk: Geef je bezoekers een extra navigatiemiddel. Het submenu verschijnt als je meerdere niveaus van pagina's hebt gemaakt, zijbalken in een aantal van je pagina's hebt en deze optie hebt aangezet.
  • HTML in HEAD-tag: Plaats hier meta-tags zoals je zoekwoorden (geavanceerd)
  • Google Search Console: Volg de prestaties van je website met een koppeling met Google Search Console.
  • Google Analytics koppeling: Bekijk het gedrag van je bezoekers in meer detail door middel van een koppeling met Google Analytics

Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan

Je kan via deze pagina ook links vinden naar Mijn abonnement, Statistieken en Webshop-instellingen

Tip: Stel zelf de tekst in die getoond wordt als je de website offline zet. Als je de optie Offline modus inschakelt, dan kun je daarna zelf de tekst voor de melding toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je website in onderhoud is en dat deze zo snel mogelijk online komt.