Ja, dat kan! Je kan zelf DNS-wijzigingen doorvoeren, mits je domeinnaam bij JouwWeb is geregistreerd.

Stap 1

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo.

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Hier klik je op de Mijn abonnement link.

Stap 3

Op de abonnementspagina zie je een overzicht van de domeinnamen die bij je website inbegrepen zijn. Hier kies je voor Wijzig DNS.

Stap 4

Vervolgens kun je de DNS-gegevens naar wens wijzigen. Je kan bestaande DNS-gegevens wijzigen, maar ook zelf gegevens toevoegen door de + Record toevoegen knop te gebruiken.

Dit zijn de gegevens die je kan wijzigen: A, CNAME, AAAA, TXT, SRV en MX records.

Hou er wel rekening mee dat het enkele uren kan duren voordat een DNS-wijziging ook daadwerkelijk doorgevoerd is!

Tip: Heb je een foutje gemaakt? Niet getreurd! Je kan altijd de knop Alle standaardwaarden herstellen gebruiken om alle aanpassingen te resetten.

Let op: Sommige records zijn niet aanpasbaar, omdat je hiermee je website en/of mail onbereikbaar kan maken.

Opmerking: In de volgende gevallen is een handmatige DNS-aanpassing niet nodig, omdat je het zelf kan configureren: G suite configureren, Office 365 configureren en Google Search Console verifiëren