JouwWeb biedt je de mogelijkheid om mailboxen aan te maken voor de domeinnamen die je via JouwWeb hebt geregistreerd. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een externe e-mailprovider te gebruiken. Wij zorgen er middels DNS-records voor dat alle e-mails voor je domeinnaam terechtkomen bij de externe provider.

Microsoft 365 biedt een uitgebreid pakket van online software voor bedrijven, waarbij e-mail via Exchange is inbegrepen.

Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat je bent aangemeld in bij het beheerpaneel van Microsoft 365 via de website van Office. Dit is ook de website waar je als nieuwe klant een abonnement bij Microsoft kan afsluiten.

Stap 1

Log in op het beheerpaneel van Microsoft 365.

1. Klik op Beheer
  2. Kies in het navigatiemenu Installatie
  3. Kies Weergeven onder het kopje Aangepaste domein installatie gebruiken
  4. Kies nu Aan de slag
  5. Vul nu je domeinnaam in

Stap 2

Volg de instructies van Microsoft 365 om de juiste DNS-records te verkrijgen.

Stap 3

De benodigde DNS-records kun je zelf aanpassen door de DNS-gegevens te wijzigen.

Nu draait je website nog steeds op JouwWeb, maar verloopt jouw e-mail voortaan via Microsoft 365!

Opmerking: Mocht je toch nog een waarschuwing zien; neem dan contact op met onze helpdesk en stuur een schermafbeelding van deze foutmelding mee.

Tip: Wil je gebruikmaken van een andere externe mailprovider, dan kun je dit ook altijd instellen door de DNS-gegevens te wijzigen.