JouwWeb biedt je de mogelijkheid om mailboxen aan te maken voor de domeinnamen die je via JouwWeb hebt geregistreerd. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een externe e-mailprovider te gebruiken. Wij zorgen er middels DNS-records voor dat alle e-mails voor je domeinnaam terechtkomen bij de externe provider.

Google G Suite biedt een uitgebreid pakket van online software voor bedrijven, waarbij e-mail is inbegrepen.

Wij leggen uit hoe je de DNS-instellingen van jouw domeinnaam zelf gereed kan maken voor Google G Suite.

Domein verifiëren bij Google

Allereerst zorg je dat je bent aangemeld in het Beheerconsole via de website van G Suite. Dit is ook de website waar je als nieuwe klant een abonnement bij Google kan afsluiten.

Stap 1

Ga naar de pagina Instellingen > Geavanceerd en klik op de knop Domein verifiëren zoals hieronder te zien.

Stap 2

In het volgende scherm verleen je toegang aan Google om het domein te verifiëren.

Nu is jouw domeinnaam geverifieerd!

E-mailserver van Google gebruiken

Nu moeten alleen nog de zogenaamde MX-records van jouw domeinnaam ingesteld worden, zodat de e-mailserver van Google wordt gebruikt voor jouw website.

Dit kun je zelf instellen door de DNS-gegevens te wijzigen.

Welke gegevens precies gewijzigd moeten worden en waarin, wordt uitgelegd door Google.

Na het afronden van deze stappen heb jij jouw website nog bij JouwWeb staan, maar loopt je e-mail voortaan via G Suite van Google!

Tip: Wil je gebruikmaken van een andere externe mailprovider, dan kun je dit ook altijd instellen door de DNS-gegevens te wijzigen.